luni, 14 aprilie 2008

Pasajul Basarab - un ghimpe în coasta bucureştenilor

Lucrările la pasajul Basarab sunt în plină desfăşurare. Costurile proiectului care iniţial se ridicau la 67 de milioane de euro sunt estimate acum la peste 250 de milioane de euro. Probabil din cauza bordurilor ce urmează să fie puse pe marginea şoselei de pe pasaj. În afară de costurile deosebit de ridicate care nu prezintă o justificare, controversatul proiect al pasajului a mai primit o lovitură, două ONG-uri obţinând în instanţă anularea deciziei prin care pasajul Basarab primea statut de utilitate publică. Argumentul celor două organizaţii este că printre clădirile ce urmează sa fie demolate se află şi trei monumente istorice care nu pot dispărea decât în baza unei hotărâri de Guvern, nu printr-o hotărâre a unui Consiliu Local.

Cetăţenii sunt şi ei afectaţi de acest pasaj, care are efecte negative şi asupra bisericii Sfânta Paraschiva care se află în zonă. Eu sunt alături de locuitorii din cartierul Titulescu ai căror nervi sunt puşi la încercare de către autorităţi. Sunt curios să aflu cum se vor descurca copiii şi bătrânii de acolo cu noxele emise de autoturisme ce vor circula pe pasaj. Ce are de spus Ministerul Mediului în această privinţă?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant subiectul, am inteles ca unii au inceput pasajul asta si nu mai vor sa il termine....au sapat gropi, au facut mizerie si au lasat asa........ rusine lor, rusine celor care promit si nu fac nimic pentru populatia sectorului 1.

Anonim spunea...

OK, e corect, insa ce veti face dvs. daca veti fi ales primar? Veti stopa investitia? O veti continua? Eventual o veti modifica? Ce solutie preconizati, ca specialist? Problema poluarii este cred superflua, atat timp cat o situatie identica este si la podul Crangasi si la Gara de Nord.

Anonim spunea...

Nu stiam ca avti site! Felicitari este interesant, ma intreb cand avti timp sa raspundeti la toti mai ales in campanie? Aseara ati pus bine problema pasajului de la basarab!!! Eu vrea sa fiti primarul meu pe bune - chiar dc o sa faceti parcari in zona titulescu, macar acea suma modica de care vb sa nu treaca de 10 lei pe luna pt riverani!!!
Bafta aveti un vot

Anonim spunea...

tot ce vreau de la dv este sa fiti mai"in vana" asa cum spun fotbalisti in confruntarile tv, pana acum nu urmaream politica, dar v-am vazut intr-o seara la tv si mi-a placut modul dv de abordare cu smecherii de murgeanu si nesuferitul de chiliman!!! Mai cu forta chiar aveti sanse!!

Anonim spunea...

veniti cu ceva mai concret la tv, pe strada parca sunteti alt om!bafta! ( o bruneta cu ochii la fel ca ai dv)!

Anonim spunea...

colega mea de camera ( cristina ) a spus ca veniti prin camin( agronomie) ce bine!!!! nu de alta dar intram in sesiune si am citit CV dv. si am vazut ca ati terminat fac de transpoturi, f bine, o sa am nevoie de ajutorul dv la un examen! va astept! Bafta!Ma ajutati dc sunt blonda asa un pic?!

Anonim spunea...

este adevarat ca a-ti fost in camin asera la romano-americana? va asteptam si-n agronomie!!!( grupul fetelor interesate de politica)cristina