joi, 27 martie 2008

Arc peste timp: 27.03.1918 - 27.03.2008

Sunt bucuros că primul articol de pe blog se referă la un eveniment cu o asemenea însemnătate pentru poporul român. Acum exact 90 de ani a avut loc Adunarea Sfatului Ţării ce a decis în urma unui vot Unirea Basarabiei cu ţara mamă.

Actul istoric al unirii Basarabiei cu ţara glăsuia "În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră, şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România".

Salut pe această cale gestul înfăptuitorilor acestei uniri, căci ei au înţeles cel mai bine vorbele lui Nicolae Iorga: "Viaţa nu înseamnă a trăi, ci a şti pentru ce trăieşti."

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur ca isi mai aduce aminte cineva de TARA asta numita Romania .Trebuie sa ne cultivam si sa ne pastram valorile ,sa nu uitam ca oamenii de atunci au luptat ca noi sa ne bucuram de tarisoara asta care are atatea bogatii .Basarabia ramane pamant romanesc ,macar in suflete !